Hotline for Migrant Workers                                            îå÷ã ñéåò ìòåáãéí æøéí
חדשות

"nrg" , 16 בדצמבר, 2008


פליטים מאריתריאה: רוצים מעמד חוקי

לאחר שנכלאו בבתי סוהר ויושבו בפריפריה, הפגינו 600 פליטי המדינה האפריקנית בת"א בדרישה "להסיר את הערפול מעל מעמדם החוקי"


600 פליטים מאריתריאה הפגינו הבוקר (ג') במרכז תל אביב בדרישה מממשלת ישראל לכבד את האמנה עליה חתמה, וליידע את מבקשי המקלט בדבר גורלם. במסגרת ההפגנה צעדו הפליטים מהתחנה המרכזית אל עבר בנייני עזריאלי במסכות לבנות ובחולצות הנושאות את הכתובת "אנחנו לא מהווים איום על ישראל".

בארץ שוהים 5,000 פליטים מאריתריאה שלחופה המזרחי של אפריקה. לאחר שהצליחו לברוח מגבולות ארצם, שם, הסבירו "היו קורבנות למשטר דיקטטורי קשה ואכזר", הם סובלים כעת "מחוסר יציבות וממבוכה".

אחד המפגינים, שסירב להגיד את שמו, סיפר כי הם שוהים זה תקופה בארץ, לאחר שנכלאו בבתי כלא ונאסר עליהם להיכנס למרכז הארץ ולעבוד. כעת, אמר, עתידם לוט בערפל, כיוון שאין להם מעמד חוקי, והם נאלצים לחדש את אשרה השהייה מדי חודש.

"כיצד נוכל לפרנס את עצמנו? היכן נתגורר? האם מישהו יודע? האם למישהו אכפת?", קראו בעלון אותו חילקו במהלך הפגנתם.


לכתבה ב nrg